مدیر حوزه‌های علمیه کشور با استقبال از برنامه بانک قرض‌الحسنه مهر ایران برای تأسیس اندیشکده قرض‌الحسنه، گفت: در این اندیشکده باید به نهاد قرض‌الحسنه نگرش بین‌المللی داشت و برای ایجاد گفتمان جهانی قرض‌الحسنه تلاش کرد.

اندیشکده قرض‌الحسنه نقطه عطف تعامل با حوزه‌های علمیه است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی قرض‌الحسنه، آیت‌الله «علیرضا اعرافی» مدیر حوزه‌های علمیه کشور در دیدار با دکتر «غلامرضا فتحعلی» مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، با اشاره به تعامل سازنده حوزه علمیه با این بانک، گفت: بانکداری برخاسته از سنت قرض‌الحسنه، نماد اسلامی دقیق و عمیق است و مسیر شکوفایی و بالندگی را فراهم می‌کند.

وی با بیان این‌که پدیده قرض‌الحسنه به‌عنوان ضلع مهم اقتصاد اسلامی است و باید به یک نهاد به‌روز دینی تبدیل شود، افزود: قرض‌الحسنه خدمت مستقیم به خداوند است و هر شخصی در این مسیر گام برمی‌دارد، دست خود را در دست خداوند گذاشته، ارج و مقام قرض بسیار بالاتر از صدقه و انفاق است.

امام‌ جمعه قم با تأکید بر اینکه سنت قرض زمانی که هویت نهادی برخاسته از نظام اسلامی پیدا می‌کند، حساسیت، مسئولیت و ارزش ویژه‌ای می‌یابد، افزود: قرض‌الحسنه ارزش ذاتی دارد، اما زمانی که کارکرد نهادی برخاسته از نظام و انقلاب را برعهده می‌گیرد باید بر اساس ارزش‌ها، نیازها و انتظارات مردم حرکت کند.

آیت‌اله اعرافی بر ایجاد نگاه مطالعاتی، پژوهشگری، آینده‌نگرانه و راهبردی در نهاد قرض‌الحسنه تأکید کرد و اظهار داشت: در قرض‌الحسنه باید جنبه فقهی و اقتصادی لحاظ شود و برای دستیابی به این منظور، نیاز به همگرایی و هم‌افزایی حوزویان و دانشگاهیان قوی و ممتاز داریم.

عضو برجسته شورای ‌عالی حوزه‌های علمیه قم از ایجاد و شکل‌گیری اندیشکده قرض‌الحسنه استقبال کرد و گفت: در این اندیشکده باید به نهاد قرض‌الحسنه نگرش بین‌المللی داشت و برای ایجاد گفتمان جهانی قرض‌الحسنه تلاش کرد.

وی افزود: مراکز علمی و پژوهشی حوزه‌های علمیه از جمله مرکز مطالعات اقتصاد مقاومتی، دفتر فقه معاصر و دبیرخانه مطالعات حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز حوزه علمیه و نظام اسلامی، آماده تعامل و همکاری با اندیشکده قرض‌الحسنه هستند. در منظومه علمی و پژوهشی حوزه، نقاط مشترک فراوانی با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران وجود دارد و این تعامل می‌تواند به تدوین و اجرای یک برنامه مشترک منتج شود.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور از طرح حمایت از کسب‌وکارهای کوچک توسط بانک قرض‌الحسنه مهر ایران تمجید کرد و گفت: اگر این حمایت‌ها با اولویت مشاغل خرد خانگی باشد، می‌تواند اقتصاد بسیاری از خانواده‌های کم‌برخوردار را رونق ببخشد.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه بانک قرض‌الحسنه مهر ایران باید حضوری قوی و مؤثر در نهادهای بالادستی نظام داشته باشد، اظهار داشت: این بانک آسیب‌ها و مشکلات بانک‌های دیگر را ندارد، پس باید بتواند برنامه‌ها و توانمندی‌های خود را از طریق نهادهای مرتبط بالادستی به جامعه تزریق کند.

اندیشکده قرض‌الحسنه نقطه عطف تعامل با حوزه‌های علمیه است

برنامه جامع راهبردی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران اجرا می‌شود

در ادامه این دیدار، دکتر «غلامرضا فتحعلی» مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با اشاره به برنامه جامع راهبردی به عنوان سند تحولی بانک، اظهار داشت: در برنامه جامع راهبردی، خدمات و بانکداری تمام‌دیجیتال توسعه خواهد یافت.

وی افزود: بانک با استفاده از رهنمودها و تجارب نخبگان علمی و حوزوی، در پی رفع موانع و مشکلات است و به‌عنوان نخستین و بزرگ‌ترین بانک قرض‌الحسنه کشور، اهداف بزرگ و بلندی برای ایجاد بانکداری قرض‌الحسنه تخصصی دارد.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با اشاره به اینکه بانک برای توسعه و تعالی مبانی نظری قرض‌الحسنه از منویات اندیشمندان حوزه و دانشگاه بهره می‌برد، گفت: بر این اساس، با راه‌اندازی اندیشکده قرض‌الحسنه به‌ دنبال ایجاد ابزارهای تأمین مالی متنوع در حوزه قرض‌الحسنه هستیم.

فتحعلی با بیان این‌که بانک قرض‌الحسنه مهر ایران نمونه موفق الگوی بانکداری قرض‌الحسنه است، گفت: در سال‌های اخیر این بانک تراز مالی مثبتی داشته نشان می‌دهد که الگوی بانکداری اسلامی مبتنی بر قرض‌الحسنه باید بر اساس رهنمودها و هدایت علما و فضلای حوزه علمیه در شبکه بانکی کشور تعمیق و تعمیم یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =

پربازدیدترین اخبار استان ها

پربازدیدترین ها